Vişne Reçeli, elverişli olgunlukta, sağlam, yıkanmış, sapları ve varsa çanak yapraklan ayıklanmış, gerektiğinde çekirdekleri çıkarılmış bütün, yarım veya daha küçük parçalar hâlindeki taze meyvalardan titizlikle üretilir.
Vişne kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadından daha ekşi olan bir meyvedir. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne,a ve c vitaminleri ile sodyum,potasyum,kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir,vişne vücudu ve mideyi kuvvetlendirir, mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür ve idrar söktürür,iltihap gidericidir,uyku düzensizliğinde faydalıdır.
Vişne reçeli birçok sayıda faydası ve farklı tadıyla severek tüketilen besinlerdendir.
Gerek kahvaltıda gerek çay sofralarında yer alan, enerji değeri yüksek bir gıdalardır.