FIRINDA TAHİN HELVASI

DOYUM GURME'den Lezzetli Tarifler
Fırında Helva

6-8 Kişilik

Kişi Sayısı

15 Dakika

Hazırlama Süresi

15-20 Dakika

Pişirme Süresi

Malzemeler

300 g Doyum Tahinli Helva (fıstıklı, sade ya da dilediğiniz çeşit)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
Balık yemeklerini tükettikten sonra hep bir tatlı yeme ihtiyacı basar. Balık yemek kan şekerinizi düşürür, dengelemek adına vücutta daha tatlı bir şey yeme ihtiyacı uyandırır. O tatlı ihtiyacını en güzel karşılayan lezzetlerden birisi de fırında tahin helvasıdır.

Yapılışı

Helvayı küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine alın.
Üzerine sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, limon suyunu ilave ederek çatal yardımıyla ezin ya da blenderdan geçirin.
Hazırladığınız karışımı orta boylarda ya da küçük boylardaki güveç ya da ısıya dayanıklı kapların içerisine pay edin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Dilerseniz üzerine dondurma koyup da servis edebilirsiniz.
Püf Noktası: Pişirme aşamasında fırından ayrılmadan beklemenizde yarar olacaktır, çabuk kızaran helvanızın yanmasını önlemek için takip etmeniz lezzet açısından önemlidir.