TÜRK LOKUMU
Lokum, su, şeker, nişasta kullanılarak yapılan bir Türk tatlısıdır.
Lokum doğal ve sağlıklı bir besin kaynağı olup, pek çok yararının oldugu bilinmektedir. Örneğin, proteinli besinler, kullanıldıktan sonra vücutta yakılır ve bunun sonucu üre, ürik asit ve kreatinin gibi atık maddeleri açığa çıkar. Bu maddeler böbrek hastalarında idrarla vücuttan atılamaz ve kanda yükselir. Sade lokum karbonhidrat kaynağı olduğundan, böbrek hastalarınca devamlı tüketilmesi önerilmektedir. Osmanlıca rahat ul-hulküm yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu'da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyilda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa'da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla 'Turkish Delight' adıyla 18. yüzyılda tanındı. Daha önceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokumun 17. yüzyılda 'Kelle şekeri' olarak bilinen rafine şeker ile özellikle nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi sayesinde hem yapımı, hem de lezzeti değişti.
Tüm Ambalaj Gramajları
Barkod | 8690726250012 |
Koli Adet | 1 |
Koli Ağırlık | 5.400 g |
Koli Ölçüsü | 33x26x7 cm |
Barkod | 8690726150121 |
Koli Adet | 5 |
Koli Ağırlık | 5.750 g |
Koli Ölçüsü | 30x19x17 cm |
Barkod | 8690726180128 |
Koli Adet | 10 |
Koli Ağırlık | 5.500 g |
Koli Ölçüsü | 21x30x17 cm |