HELVALI KEK

DOYUM GURME'den Lezzetli Tarifler
Doyum Helvalı Kek

6 Kişilik

Kişi Sayısı

15 Dakika

Hazırlama Süresi

20 Dakika

Pişirme Süresi

Malzemeler

200 g Doyum kakaolu tahin helvası
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Toz Antep fıstığı (Üzeri için)

Yapılışı

Toz şeker ve yumurtaları geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
Tahin helvasını bir kasede ezin. Kek harcına ekleyip karıştırın. Karışımı yağladığınız kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine toz Antep fıstığı serpip dilimleyerek servis yapın.